طريقة عمل صينية مسقعة تاكلي صوابعك وراها

مسقعة
مسقعة
الكثير من الطبخات او الأكلات المصريه لذيذه جداً، ومنهم أكله لذيذه وهي صينية مسقعة، لذا نقدم لكم طريقة عمل صينية مسقعة مثل المطاعم.

مقادير صينية مسقعة

  • 4 فص ثوم
  • 3 فلفل أخضر مقطع دوائر
  • 3 ملعقة كبيرة من الزيت ويفضل زيت عباد الشمس
  • 3 ملعقة كبيرة من صلصة الطماطم
  • 2 بتنجان ومقطع شرائح دوائر (اذا حبيتي تزيدي العدد زيدي من المقادير)
  • كوب واحد عصير طماطم
  • ملعقة صغيره من السكر الابيض
  • بصلة واحدة مفرومه
  • ملح (اي مقدار)
  • شطه مفرومه (اي كميه)
  • نصف ملعقة صغيره من البابريكا
  • فلفل اسود (اي كمية)

طريقة تحضير المسقعة

  1. اشوي البتنجان والفلفل على الجريل وبعديني ضعيهم على ورق مخصص للمطبخ
  2. دبلي البصل والثوم في ملعقتين من الزيت وضيفي عليهم صلصة الطماطم وعصير الطماطم واتركيهم تتسبك
  3. ضيفي البتنجان والفلفل اللي اتعمل على الجريل، واتركيها تغلي.
  4. دخليهم في الفرن لمدة 10 دقائق او 15 دقيقه على حسب، وبعدين اشعلي الشوايه وحمري شكل البتنجان من الخارج واخرجيها وبالهنا والشفا.
المصدر

تعليقات