التخطي إلى المحتوى الرئيسي
بحث هذه المدونة الإلكترونية
طريقة عمل صينية مسقعة تاكلي صوابعك وراها
|
مسقعة |
الكثير من الطبخات او الأكلات المصريه لذيذه جداً، ومنهم أكله لذيذه وهي صينية مسقعة، لذا نقدم لكم طريقة عمل صينية مسقعة مثل المطاعم.
مقادير صينية مسقعة
- 4 فص ثوم
- 3 فلفل أخضر مقطع دوائر
- 3 ملعقة كبيرة من الزيت ويفضل زيت عباد الشمس
- 3 ملعقة كبيرة من صلصة الطماطم
- 2 بتنجان ومقطع شرائح دوائر (اذا حبيتي تزيدي العدد زيدي من المقادير)
- كوب واحد عصير طماطم
- ملعقة صغيره من السكر الابيض
- بصلة واحدة مفرومه
- ملح (اي مقدار)
- شطه مفرومه (اي كميه)
- نصف ملعقة صغيره من البابريكا
- فلفل اسود (اي كمية)
طريقة تحضير المسقعة
- اشوي البتنجان والفلفل على الجريل وبعديني ضعيهم على ورق مخصص للمطبخ
- دبلي البصل والثوم في ملعقتين من الزيت وضيفي عليهم صلصة الطماطم وعصير الطماطم واتركيهم تتسبك
- ضيفي البتنجان والفلفل اللي اتعمل على الجريل، واتركيها تغلي.
- دخليهم في الفرن لمدة 10 دقائق او 15 دقيقه على حسب، وبعدين اشعلي الشوايه وحمري شكل البتنجان من الخارج واخرجيها وبالهنا والشفا.
المصدر
تعليقات
إرسال تعليق